Preview Mode Links will not work in preview mode

UTVECKLA


UTVECKLA är kort och gott en podcast om utveckling. Av utvecklare, för utvecklare. Varje avsnitt handlar om ett specifikt ämne, där poddhostsen Simon Zachrisson och Tobias Dahlgren, vilka båda jobbar som utvecklare på Consid, diskuterar ämnet med en expert på området. Har du feedback, frågor eller funderingar? Maila oss på podcast@consid.se!

Oct 29, 2019

I det tolfte avsnittet diskuterar vi PIM (Product Information System) med PIM-experten Roy Eriksson. Vad är PIM? Hur har det förändrats genom åren? Och vad bör man tänka på som utvecklare? Allt detta och mycket mer får du lära dig i avsnitt tolv av UTVECKLA!

Höjdpunkter:

[00:01] - Intro med oss, Simon och Tobias. Här pratar vi om årets The Considition, onödiga USB-dongels, hur man inte ska lägga upp inför en kommande löneförhandling och framförallt om våra förkunskaper inför dagens ämne - product information management (PIM). 

[07:30] - Roy Eriksson hälsas välkommen till podden. Här försöker vi definiera vad P.I.M står för och varför man använder sig av det. Roy berättar om sin roll som PIM-expert på Consid och varför han valde att fokusera på just detta. 

[16:50] - När ska man använda sig av PIM? Roy förklarar varför det är viktigt med en centrerad informationsbas för produkter som rör sig på olika sidor och kanaler. 

[25:40] - Här förklarar Roy vilken information som ska placeras i ett PIM och vilken information som ska placeras i ett CMS. 

[36:55] - Hur väljer man rätt PIM-system? Roy ger sina bästa tips för hur man ska tänka och vilka frågor man ska ställa sig själv som företag innan man väljer ett specifikt PIM-system.  

[40:40] - Här beskriver Roy vilka arbetsroller det bör finnas inom ett PIM-projekt och vad som krävs från kunden.  

[47:30] - Roy förklarar hur man på bästa sätt underhåller sitt PIM-system när datamängden blir allt större och produkterna fler. Vilka tankesätt ska man förhålla sig till för att bibehålla en hållbar PIM-utveckling? Roy ger sina allra bästa tips. 

[53:40] - Hur håller man sig bäst uppdaterad om PIM?  

[55:35] - (Missa inte!) Roy presenterar sitt exklusiva dokument där han samlat sina absolut hetaste tips och råd för att du som företag ska lyckas med PIM. 

[58:10] - Outro och en sammanfattning av dagens samtal. 

Länkar (finns i sin helhet längst ned):

Tack för att du lyssnar. Återkom gärna med feedback till utveckla@consid.se. Gillar du podden? Glöm inte att ge oss 5 stjärnor i din podd-app, det hjälper massvis! Tack!!

 

https://www.linkedin.com/in/roy-eriksson/

https://www.consid.se/newsroom/blogg/hur-ett-pim-system-hjalper-dig-skapa-konverteringsdrivande-produktinformation/

https://www.consid.se/newsroom/blogg/sa-later-du-produktinformationen-i-ditt-pim-system-vacka-kanslor--okad-kundlojalitet-och-sokmotorrankning-pa-kopet/

https://www.linkedin.com/groups/62352/

https://www.linkedin.com/groups/159803/